arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Välkommen till Arbets- och miljömedicinbloggen!

Den här bloggen drivs av engagerade medarbetare på Arbets- och miljömedicin, AMM, i Linköping som är en del av Region Östergötland. Vårt uppdrag är att arbeta i Östergötlands, Jönköpings och Kalmar län för att förebygga ohälsa hos våra invånare.

Mer om bloggen

Senaste inläggen

  • Ny forskning om hälsorisker med plast Det är många forskare över hela världen som forskar om plaster och hur plast påverkar människors hälsa. Nyligen samlades forskarna på en konferens i Manchester där mycket handlade om plaster och mikroplaster.
  • Plaster i tandvården är en hälsofara Då och då droppar det in patienter till AMM som arbetar inom tandvården. De klagar oftast över besvär i ögon, hud och luftvägar. Plasterna i tandvården har använts under många år, men fortfarande drabbas personalen av besvär på grund av dem.
  • Stärk arbetsförmågan med anpassningar Vi är över fem miljoner svenskar som är i arbetsför ålder. Många har olika typer av anställningar och vi arbetar inom olika branscher medan andra står längre från arbetsmarknaden.
  • Etisk infrastruktur ger starka organisationer Etisk infrastruktur- vad är det? Vår psykolog Stefan Blomberg reder ut begreppen.
  • Bra inomhusluft kan skydda oss mot smitta Kan luftrenare bli en viktig faktor för att motverka smittspridning vid nästa stora utbrott av luftburen smitta? Det finns studier som tyder på det. Frågan är bara vem som hinner först – nästa pandemi eller den nya tekniken?