arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Kom och träffa oss den 8 september

Den 8/9 firas internationella fysioterapins dag.  I Linköping har Fysioterapeuterna valt att satsa lite extra och bjuder in allmänheten och arbetstagare till öppet hus för att uppmärksamma dagen. Kom gärna och träffa oss, ställ dina frågor direkt till fysioterapeuter, ergonomer och forskare.

Du kan fritt komma och lyssna på intressanta föredrag under hela dagen. Det är teman som handlar om hur du kan skapa god arbetsmiljö,hur du hanterar olika besvär från exempelvis rygg, nacke, höft och axlar.hur du kan träna på ett effektivt sätt, för att nämna några.

Du får ta del av de senaste forskningsrönen och en del praktiska tips.  Som ergonom och forskare ser jag att det finns många åtgärder som exempelvis kan minska arbetsorsakade besvär.

Du är välkommen till öppet hus den 8/9 i Linköping.

Ett tips! Friskis&Svettis är på plats hela dagen och leder två funktionella träningspass, ett kl 10 och ett kl 14.

Innan sommaren gjorde jag ett längre blogginlägg som handlar om fysioterapins dag: Öppet hus med spännande föredrag

Internationella fysioterapins dag firas runtom i världen och på flera håll i Sverige. I Linköping arrangeras öppet hus av ergonomisektionen och distrikt Östergötland, Fysioterapeuterna i samverkan med medarbetare från Region Östergötland och Linköpings Universitet.

Här kan du ta del av hur Fysioterapins dag uppmärksammas på olika håll i Sverige: Fysioterapins dag i Sverige

För oss på Arbets- och miljömedicin är det en viktig uppgift att sprida kunskap och nyttiggöra forskning. Att förebygga ohälsa. Som ergonom ser jag fram emot att få medverka vid Fysioterapins dag. Hoppas att vi ses, antingen i Linköping eller via sociala medier. Du kan följa dagen via twitter med olika hashtag :

#Worldptday #Fysioterapinsdag #GlobalPT#Addlifetoyears#Fysioterapi #Fysio #Fysioframtid#Ergonomi

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600