arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Välkommen till nya bloggen!

Bloggare från AMM framför bildskärm
Bloggteamet år 2015. Från vänster Bengt Ståhlbom, Charlotte Wåhlin, Ingela Helmfrid samt Stefan Blomberg. Foto: Staffan Gustavsson.

Vi har hottat upp vår blogg och låtit den flytta in på en ny plattform, gjort den piffigare och mer tillgänglig. Efter nästan åtta år och drygt 300 inlägg är det roligt att konstatera att Arbets- och miljömedicinbloggen fortfarande uppfattas som relevant och läsvärd.

Statistiken visar att vi får fler läsare år efter år. Vi tror oss om att i år slå fjolårets dryga 63000 unika besökare. Det är en bra siffra men ännu viktigare är kanske siffran som visar hur länge ni stannar på sidan. De är mycket glädjande att se att de allra flesta tar sig tid att läsa hela inläggen. Det är roligt, vi tackar för det och känner oss peppade att fortsätta skriva.

Torsdag eftermiddag är vår dag för publicering, vanligtvis. Den som inte vill belasta minnet för att inte missa ett nytt inlägg gör klokt i att följa hundratals andra och teckna sig för en prenumeration. Det är snabbt gjort och givetvis utan kostnad. Det här gäller också alla ni som redan prenumererar - tyvärr är det inte tekniskt möjligt att flytta över er på den nya plattformen. Det innebär att ni måste teckna er igen för en ny prenumeration. Det behövs bara en gång, är enkelt och gratis.

Våra tidigare blogginlägg kan inte heller flyttas över till den nya plattformen per automatik. Vi har lagt in ett tiotal blogginlägg från i år och jobbar på att få en lösning för de övriga.

För att prenumerera klicka på knapp på bloggens förstasida eller under Meny uppe till höger eller prenumerera direkt här.

Bloggteamet består av medarbetare på Arbets- och miljömedicin i Linköping. Vi är forskare, yrkeshygieniker, läkare, ergonomer och en skribent. Medarbetare har kommit och gått genom åren, men flera av dem som var med vid starten år 2015 är fortfarande engagerade och fortsatt aktiva som skribenter och bloggutvecklare.

Vi vet att bloggen når ut till lärosäten, till forskare, till fackföreningar, vårdgivare, företagshälsovården, näringsliv, politiker och inte minst till en intresserad allmänhet. Det är fantastisk att det som startade med en ansökan och en påse pengar till projektet ”Arbetets betydelse för hälsan - nya strategier för kunskapsspridande och lärande” har blivit så etablerat. Initialt handlade det om att skapa en blogg om arbetsmiljöns betydelse för hälsan, men redan efter ett halvår skrev vi också om miljömedicin. Forskningen skulle göras begriplig och tillgänglig, målsättningen var också att skapa lärande nätverk för kunskapsspridning.

Bengt Ståhlbom och Charlotte Wåhlin med Diplom Miljöpris 2015
Bengt Ståhlbom och Charlotte Wåhlin med Arbets- och miljömedicins Diplom för Miljöpris 2015

Ett år efter starten hade bloggen drygt 10 000 unika besökare. Efter ett år hade teamet bloggat sig till Region Östergötlands miljöpris och vann den aktningsvärda prissumman på 75 000 kronor.

Vi fortsätter att skriva begripligt om forskning, fortsätter berätta om andras projekt. Vi erbjuder en plats för nya tankar, ny forskning, nya utvecklingsprojekt.

Vill du gästblogga? Vill du tipsa om någon eller något att skriva om? Gör det! Tipsa oss på ammbloggen@regionostergotland.se

Text: Sara Loftås

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600