arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Att chilla genom Söderköping

Nu lägger vi ner bloggen över sommaren för att slänga oss i hängmattan i stället. Eller är det bara nåt vi säger, att vi ska slappa i den där hängmattan?

Jag tycker att hängmattor är obekväma och att avkoppling är svårt. Det stressar mig. När jag sitter med min sommarbok kommer måste-monstren obevekligt krypande över boksidorna och ger mig onda ögat. Då lägger jag boken ifrån mig för att istället skrapa fönster. 

Man ska ju chilla, vara avkopplad och återhämta sig på semestern. Det är själva meningen, för att sen komma tillbaka till jobbet med råg i ryggen, mod i barm och hågad på höstens utmaningar.

Snygg bränna måste man ha också, gud nåde den som kommer blek till jobbet i augusti.

Det ställs således en del krav även under semestern. Sånt som inte regleras i semesterlagstiftningen eller snackas om på APT:er. Håhåjaja. Det blir lite svettigt, hinna allt, fixa allt, göra allt, träffa alla, och samtidigt vara skönt avstressad och avkopplad hela tiden.

Och visst är det svårt att leva utan klocka på semestern? Förstår inte hur folk lyckas med det. Det är alltid en fotbollsmatch på tv, en buss att möta upp, en grillfest nånstans, en auktion att åka till. Eller också kollar man klockan bara för att se hur länge det har regnat, eftersom det regnar och regnar vareviga dag och snipp snapp snut är semestern snart slut. En semestervecka kvar – som den insikten känns varje år – brutal, in på cellnivå.

Sista veckan: Pressa, pressa, pressa i solen och pressa in allt annat som inte hunnits med.  Alla som man måste hälsa på. Kubbspelet som legat orört hela sommaren, och den där altanen som aldrig blir färdig. Det är då skruvdragaren brinner och man måste åka till stan och köpa en ny. Och då regnar det minsann inte, då är det 35 grader i skuggan och två och en halv timmes bilkö genom Söderköping. Oh my God, nu orkar man inte mer. Kissnödig också. Nedrans bilkö och nedrans Söderköping.

Det är exakt just då man ska påminna sig om att semester är en förmån. Att semester är långt ifrån alla förunnad.

Släng dig i hängmattan eller låt bli. Njut av din förmånliga semester på det sätt som passar dig.

Vi ses i augusti, med eller utan bränna.

PS. Ett något beskäftigt sommartips: Passa på att besöka Söderköpings idylliska stadskärna, ät glass och kolla på båtar i stället för att bli vresig och kissnödig i bilkön.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600