arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Fysisk aktivitet och återhämtning i sommar

Efter en minst sagt annorlunda vår med många anpassningar är du inte ensam om att dina vanliga rutiner för fysisk aktivitet har rubbats. Kanske sommaren kan vara ett tillfälle att hitta tillbaka till att vara fysiskt aktiv och få välbehövlig återhämtning?

Sommaren kan också ge utrymme att fundera över den egen hälsa och arbetssituationen, vad som ger energi och vad som stressar, både i privatliv och i arbetsliv.

Långsiktigt behöver vi välja ett förhållningssätt som passar oss för att möta livets utmaningar och belastningar. Ett sätt att hantera stress och öka den psykiska hälsan kan vara just det, att ta hand om sin kropp.

Förra årets sommarprat med läkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen, är inspirerande att lyssna på för att bli mer fysisk aktiv och för att hitta sätt att återhämta sig och må bättre: ”Sommarprat 2019 med  Anders Hansen”.

Aktuella rekommendationer för fysisk aktivitet

En av rekommendationerna är att vi bör vara fysiskt aktiva i sammanlagt minst 150 minuter i veckan.

Fysioterapeuterna: Fysisk aktivitet – din väg till bättre psykisk hälsa

Folkhälsomyndigheten: Fysisk aktivitet – rekommendationer

FYSS: Rekommendationer om Fysisk Aktivitet

Behöver du draghjälp med träningen i sommar?

Många olika aktörer, som exempelvis Friskis & Svettis, erbjuder utomhusträning på flera platser runtom i landet. Eller varför inte ta en promenad och lyssna på ”Yogawalk”.

I Östergötland har vi ett eget forum som inspirerar till rörelse i olika sammanhang. Strategin Sätt Östergötland i rörelse.nu arbetar på olika sätt för att skapa ett aktivare Östergötland 2020. På webbsidan ”Sätt Östergötland i rörelse Länk till annan webbplats.” finns massor av tips på rörelseglädje! #irörelsenu

Vi på Arbets- och miljömedicinbloggen tar nu sommaruppehåll på bloggen till slutet av augusti. Njut av sommaren med återhämtning och hoppas du skapar många möjligheter till fysisk aktivitet – det ska vi göra!

Somriga hälsningar från bloggteamet!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600