arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Arbetsliv och arbetsmiljö i Almedalen

Den 1-8 juli är det dags för Almedalsveckan i Visby. Då det både är 50-års jubileum och valår så det lär det sjuda av politisk aktivitet i Almedalen.

Utbudet är stort, totalt finns över 4000 evenemang att välja på och samtliga partiledare är på plats under veckan. Till min glädje så debatteras bland annat frågor som rör arbetsliv, arbetsmiljö, hälso- och sjukvård samt hållbarhet utifrån olika aspekter.

Jag kommer att medverka vid Fysioterapeuternas seminarium den 3 juli: ”Hållbart arbetsliv – hur skapar vi ett meningsfullt arbetsliv utifrån olika perspektiv?” Kanske vi ses där eller på något annat seminarium, till exempel "God och nära vård – hur skapar vi den tillsammans?"  den 2 juli, eller kanske vid seminariet "Vad behövs för att förbättra svensk forskningskommunikation? den 2 juli.

Jag tycker absolut att fler forskare bör berätta om sin forskning så att den kommer till nytta. Låt den vetenskaplig kunskapen ta större plats i den politiska debatten. Tillsammans behöver vi stötta kampanjen: Hur vet du det? #Hurvetdudet

Om man söker via Almedalsguiden så finns det 128 evenemang som berör arbetsmiljö, 135 som berör arbetsliv, men säkert är det flera som överlappar. Det finns så mycket som 486 aktiviter som berör området vård och omsorg. Och hållbarhetstemat verkar vara ett mycket populärt debattämne i Almedalen.

Vilka seminarium har du spanat in, har du några tips? 

Almedalen erbjuder 486 aktiviteter som berör området Hälso- och sjukvård samt omsorg. #Almedalen #almedalen2018

När det gäller seminarium om hälso- och sjukvården så finns det många seminarium som jag mycket gärna vill lyssna på. Som Östgöte och anställd inom Region Östergötland så vill jag ta del av seminariet:  "Vad är en nöjd kund inom sjukvården och vad är det värt?". Det arrangeras av East Sweden, Region Östergötland, Linköpings Universitet m.fl. den 2 juli. Även SKL bjuder på intressant föredrag den dagen om "Rätt använd kompetens lyfter vården".

Som forskare och ergonom på Arbets- och miljömedicin i Linköping har jag oftast min arbetsmiljöhatt på. Nu ska det bli kul att få ha ett uppdrag, där jag tillsammans med andra har förmånen att företräda Fysioterapeuterna. Vi kommer att vara delaktiga i hälso- och sjukvårdsdebatten och i många andra intressanta seminarium under veckan i #Almedalen.

Vi kanske ses i Almedalen eller via sociala medier?

Twitter: @CSWahlin @fysioswe #Almedalen #Almedalen2018 

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600