arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Välkomna till vårmötet 25-27 april

Nu är det äntligen dags för det Arbets- och miljömedicinska vårmötet i Linköping. Den 25-27 april samlas över 460 personer för att ta del av ett fullspäckat program.

Konferensen handlar om frågor som rör arbetsmiljö, arbetsmedicin, kränkande särbehandling, ergonomi, fysisk aktivitet, återgång i arbete och miljömedicin och mycket mer. Vi vill hälsa er alla varmt välkomna till Linköping, staden där idéer blir verklighet.

Du som deltar vid konferensen får gärna sprida kunskap och dela dina funderingar via sociala medier. Använd då följande hashtags: #Vårmöte2018 #AMMvårmöte På så sätt kan även andra som inte är på plats ta del av kunskap från konferensen.

Vi är glada för att vi kan erbjuda ett intressant program vid Arbets- och miljömedicinska vårmötet. Att just Arbets- och miljömedicin i Linköping arrangerar vårmötet är extra kul då vår klinik faktiskt fyller 40 år i år.

Kom och lyssna på följande föreläsare

Ewa Ställdal, särskild utredare vid arbetsdepartementet. Hon är inledningstalare och ska prata om ”Rätt kunskap för bättre arbetsmiljö” och berätta om den nya myndigheten, ett nationellt centrum för kunskap om och utvärdering av arbetsmiljö.

Professorerna och forskarna Irene Jensen, Annika Härenstam, Lotta Dellve, Magnus Svartengren, Mikael Forsman och Jörgen Eklund som belyser arbetslivets frågor och aktuell forskning utifrån olika perspektiv.

Professor Åke Bergman håller föredrag om hormonstörande ämnen

Jenny Selander, forskare på KI, berättar om buller i vår miljö.

Flera föredrag om effekter av fysisk aktivitet utifrån olika perspektiv

Bland annat föreläser professor Maj-Lis Hellenius samt forskarna Erland Colliander, Matti Leijon och Agneta Lindegård Andersson.

Du kommer också att få höra föredrag av:

Forskarna Christina Björklund och Stefan Blomberg samt Morgan Alling om hur vi bygger fungerande system mot kränkande särbehandling och mobbning.

Jani Ruotsalainen som kommer från finska arbetslivsinstitutet (FIOH), och Cochrane Work pratar om hur vi kan blir bättre på att kommunicera forskning.

Docent Mattias Öberg kommer att prata om att skapa medvetenhet kring kemikalier

Arbetsmiljöverket som berättar om sin prisbelönta webbsidaAri Riabacke, föreläsare och konsult inom organisation och ledarskap, håller det avslutande föredraget om ”Beslutspyramiden”.

Det här vara bara ett axplock av föreläsare som kommer till Arbets- och miljömedicinska vårmötet den 25-27 april i Linköping.

Varmt välkomna!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600