arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Att delta i forskning om vård- och arbetsskador

Vill du medverka till att förebygga arbetsskador och vårdskador inom hälso- och sjukvården?

Har du som vårdpersonal varit med om en vårdsituation som varit riskfylld för både dig och din patient? Vill du delta i en intervjustudie och berätta om dina upplevelser? Vi söker nu fler medarbetare som vill delta i forskningsstudien. 

Är du intresserad av att delta i studien?

Under 2016 och 2017 har vi intervjuat några medarbetare inom hälso- och sjukvården som varit med om en situation där patient och medarbetare skadat sig, eller riskerats att skada sig i samband med omvårdnadsarbete, behandlingssituationer eller vid förflyttningar av patient. Vi behöver nu fler studiedeltagare och vi fortsätter att genomföra intervjuer under 2017 och i början av 2018.

Forskningsstudien riktar sig till alla yrkeskategorier som arbetar inom hälso- och sjukvården i Östergötland, Jönköping eller i Örebro län. Anmäl gärna ditt intresse för att medverka i studien till mig som forskningsledare: charlotte.wahlin@regionostergotland.se

Arbetsar du inom Region Örebro och vill delta kan du ta direktkontakt med forskare Emma Nilsing Strid: emma.nilsing-strid@regionorebro.se

Vi hoppas att du kan hjälpa oss att sprida information om studien på din arbetsplats och i dina nätverk. Tillsammans behöver vi hjälpas åt för att skapa en säker vård för både patient och medarbetare.

Här kan du ta del av tidigare inlägg på arbets- och miljömedicinbloggen om studien: ”Medverka i forskning för säker vård”

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600