arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Sommar, återhämtning och rörelse

Mitt i juli är det många av er som är lediga, även vi på Arbets- och miljömedicinbloggen. Vi tar nu uppehåll på bloggen till mitten på augusti. Vi vill passa på att tacka alla er som läser och prenumererar på vår blogg.

Vi är glada för att vi har flera hundra läsare varje vecka som tar del av våra inlägg som rör områdena arbetsmiljö, arbetsmedicin, ergonomi, psykologi och miljömedicin.

Sedan starten så har vi lagt ut 144 blogginlägg.  Passa gärna på att ta del av tidigare blogginlägg.  Är du intresserad så kan du prenumerera på vår blogg.

Det finns flera av våra  inlägg som kan vara relevanta för er som jobbar i sommar.

För er inom Hälso- och sjukvården: "Jobbar du i vården"

För er inom byggbranschen: "Machokultur på jobbet – ett riskbeteende"

För er inom restaurangbranschen:  Belastande arbetsmiljö för servitriser

Eller varför inte ta del av den bok som psykolog Stefan Blomberg skrev om mobbning på jobbet förra året: "Mobbning på jobbet"

Vi vill också lyfta fram det spännande projektet Riksmat Ungdom, en rikstäckande undersökning där syftet är att ta reda på kostens betydelse för hälsan: ”Riksmaten ungdom är i mål!”

Solen – viktig för liv och hälsa

I ett tidigare inlägg skrev toxikolog Per Leanderson om hur solen kan förlänga vårt liv och förbättra vår hälsa. Samtidigt kan för mycket solande vara skadligt: ”Solen – viktig för liv och hälsa”

Även tidningen hälsotecken, utgiven av Region Östergötland, uppmärksammar solens skadliga effekter. Distriktläkaren och docent Magnus Falk menar att sola lagom är bäst. Han ger råd kring hur vi kan minska risken att få hudcancer:  Hälsotecken Länk till annan webbplats. nr två, 2017

Vi i bloggteamet vill passa på att önska alla en trevlig sommar. Njut av sommaren med sol, återhämtning och hoppas du skapar många möjligheter till fysisk aktivitet.

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600