arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Vägen till ett friskt arbetsliv

Den 25-26 augusti är vi många som träffas på Hälsokonvent 2016 med temat "Vägen till ett långt och friskt arbetsliv". Det är Sveriges Företagshälsor som bjuder in till #Halsokonvent2016

Spännande att så många parter samlas; olika branscher, näringsliv och forskning. Peter Munck af Rosenschöld, VD vid Sveriges Företagshälsor, ser att konventet kan ge ett avstamp till hur vi kan skapa hållbara, effektiva och attraktiva organisationer. Jag tror också att det handlar om att tillvarata den arbetsmiljöforskning som finns, att använda den ute på våra arbetsplatser.

En viktig fråga som kommer att lyftas vid #Halsokonvent2016 är hur företagshälsans roll kommer att formas i framtiden. Hur samarbetet sker mellan arbetsgivare, medarbetare, företagshälsan och olika parter.

Hur tycker du att samarbetet med företagshälsan fungerar i dagsläget? Hur vill du att samarbetet ska utvecklas? Tycker du att samarbetet med de fackliga organisationerna kan utvecklas? Kan samverkan bidra till en bättre arbetsmiljö där du jobbar?

Vid #Halsokonvent2016 kommer 250 deltagare få ta del av hur politiken, arbetsmarknadens parter, myndigheter, forskningen, den offentliga sektorn ser på hälsan och arbetsmiljöfrågorna.  Frida Boisen är moderator för konventet. Hon kommer också att guida oss deltagare genom den digitala djungeln för att visa på hur man som organisation kan använda sociala och digitala medier.

Teamet som arbetar med Arbets- och miljömedicinbloggen Bengt Ståhlbom, Charlotte Wåhlin, Ingela Helmfrid, Charlotta Wigander och Stefan Blomberg.

Jag kommer också att medverka vid #Halsokonvent2016 Mitt föredrag har titeln "Erfarenheter kring nya medier och att blogga om arbetsmiljö". Det kommer att handla om:

  • Hur vi sprider kunskap så att den kommer till nytta
  • Hur skapar vi dialog via olika kanalerhur vi når ut till olika målgrupper
  • hur vi kan använda sociala medier och bloggar i vår kommunikation om arbetsmiljö.

Det känns kul att jag får få dela med mig av den erfarenheter som vi har av att  blogga via Arbets- och miljömedicinbloggen. Med över 33 000 läsare och över 100 blogginlägg och många diskussioner så har vi samlat på oss en hel del erfarenheter.

Vill du följa konventet så kan du ta del av diskussionerna via twitter. Använd hashtag #Halsokonvent2016 och följ oss om är på plats: @Foretagshalsa @petermafr @CSWahlin samt @fridaboisen @brainbowlabs @arbetsmiljo och många fler. Andra sökord du kan använda på twitter är: #arbetsmiljo #arbetsliv #arbetshälsa

Hoppas vi ses på #Halsokonvent2016 på plats eller via sociala medier!

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600