arbets--och-miljomedicin

Region Östergötland

Arbets- och miljömedicin

Hälsorisk att förlänga ögonfransar

Under de senaste åren har det blivit alltmer populärt att förlänga sina egna ögonfransar.  Till skillnad från lösögonfransar, som du själv klistrar på och tar av, utförs en ögonfransförlängning på en auktoriserad salong.

En eller flera nya fransar fästs på en av dina naturliga ögonfransar. Själva behandlingen tar mellan 1,5 och 2 timmar. Metoden härstammar från Korea och har under senare år successivt spridits runt om i världen.

Förlängning av ögonfransar orsakar faktiskt hälsorisker. Läs mer nedan så får du reda på hur det kan påverka din hälsa.

Ögonfransförlängning är förenat med hälsorisker. Så varför väljer någon att förlänga sina ögonfransar? Det kan man fråga sig!

Vi kan konstatera att ett nytt yrke etablerats på arbetsmarknaden i form av fransstylist. Tyvärr har man sett att det innebär vissa hälsorisker då det snabblim som används vid arbetet består av cyanoakrylater. Att utsätta sig för cyanoakrylater innebär en ökad risk för allergi och astma. Risken för att utveckla astma och allergi är störst för den yrkesverksamma fransstylisten, men även kunden som får behandlingen riskerar att drabbas av kontaktallergi för limmet. Det är därför av stor vikt att såväl branschen som kunderna nås av denna kunskap.

Här kan du läsa mer om ögonfransförlängning och riskerna:

Information om ögonfransförlängning på 1177 Länk till annan webbplats.

Allergirisk bland stylister Länk till annan webbplats.

Visst kan man fundera över vilka risker vi är beredda att utsätta oss för i vår strävan att bli vackrare. Självklart är det var och ens val, men när det orsakar ohälsa så tar det också sjukvårdens resurser i anspråk, är det rätt eller fel. Hur tänker du?

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    600